Search

Content

3 Aralık 2014 Çarşamba

Barselona'da Gezilebilecek Yerler-Uzun Liste

Barselona'da uzun zaman geçirecekler ve hazır gitmişken de her yeri görmek isteyenler için aşağıdaki gibi kapsamlı bir liste yapmanın uygun olacağını düşündüm. Ben seyehatlerimizde her ne kadar müze, sanat galerileri ve tarihi yapıları gezmeyi çok sevsem de, her birinin eksiksiz gezilmesi durumunda tatilde hiç dinlenemediğimizi farkederek bu huyumdan vazgeçtim. Gezi planını kesin görülmesi yerleri önceden seçerek ve benzerlerini gördüklerimi eleyerek yapmaya çalışıyorum artık. Eğer siz de kısa süreli gezeceksiniz aşağıdaki listeye göz atmanızı öneririm.
Şehir Merkezi'nde gezilebilecek bir çok yer birbirine yakın sayılır, yürümeyi sevmeyenler için de zaten metro ile her yere ulaşım mümkün. Ancak Barselona'da küçük motorlu taşıtlar ile bisiklet kullanımı hem trafik hem de park etme açısından çok rahat olduğundan, benim tavsiyem bisiklet kiralamanızdır. Eğer gitmek istediğiniz yerler metro ile daha pratik geliyorsa metro yakınına park edip gezinize devam edebilirsiniz. Aşağıdaki aslında her yerde görebileceğiniz listenin yanısıra yapılırsa unutulmaz olacak küçük tavsiyeler için bu linke göz atabilirsiniz. Gelgelelim gezilecek yerlerin genel listesine...

1. La Sagrada Familia
Katalan mimar Antoni Gaudí tarafından 1882'de yapılmaya başlanan 1926'da Gaudí'nin ölmesi üzerine günümüze kadar halen yapımı bitmeyen bir bazilikadır. İçindeki kolonları Gaudí ağaç gibi tasarladığından, içine girdiğinizde dallı budaklı ağaçların arasındaymışşsınız hissi veriyor. Ayrıca çok görkemli ve çok büyük olmasından dolayı ve de koyu bir katalan olan Gaudi'nin mimarisini yansıttığı için katalanlar için büyük önem taşıyor. Barselona'da en çok ziyaret edilen yapı olduğundan, giriş için sıra beklemek 1-2 saat kadar sürebiliyor. Bu uzun sırayı transit geçebilmek için gitmeden önce sitelerinden bileti almak gerekiyor (http://visit.sagradafamilia.cat/?lang=en#tickets). Yoksa eğer yaz sezonu ise sıranın gelmesini beklemek 2 saati de geçebiliyor. Bilet fiyatı bazilika girişi için14,80 € olup, Barselona Kart'ınız varsa 1 € indirim yapılıyor. Fiyatlar sürekli değiştiğinden ve müzelerle birlikte giriş ücreti farklı olduğundan sitelerine gitmeden bir göz atabilirsiniz. Ulaşım L2 ve L4 metro hatları ile rahat olup (durak adı La Sagrada Familia),otobüs için ise 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20 ve B24 hatlarını kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *